نمونه های موفق نوآوری باز در جهان (بخش دوم)

توسط بهمن 10, 1396 مهر 13ام, 1398 بلاگ
نمونه های موفق نوآوری باز در جهان

در بخش اول علاوه بر توضیح مقدماتی در خصوص مفاهیم نوآوری و نوآوری باز ، از موفقیت های ناسا و جنرال الکتریک در استفاده صحیح از نوآوری، نمونه هایی بیان شد. در ادامه این مطلب میخواهیم سه شرکت موفق دیگر را نام برده و کمی در مورد فعالیت های آنان توضیح دهیم.


بیشتر بخوانید: نمونه های موفق نوآوری باز در جهان (بخش اول)


سامسونگ

در زمانی که رقبای اصلی سامسونگ،از مدل های نوآوری بسته استفاده میکنند. سامسونگ با ایجاد مدل های نوآوری باز و شتابدهنده های مختلف سعی دارد تا مزیت رقابتی خود را حفظ کرده و آنها را توسعه دهد. هدف از ایجاد شتابدهنده های سامسونگ در سراسر دنیا، ایجاد محیطی برای همکاری بین طراحان، ایده پردازان و مهندسین برای حل مسایل مختلف می باشد. این برنامه فضا، سرمایه اولیه و همچنین امکانات تولیدی اولیه را در اختیار تیم ها قرار می دهد.

سامسونگ یکی از شرکت های موفق در نوآوری باز

در مصاحبه ای که با اقای مارک شدروف، مدیر مرکز نوآوری باز سامسونگ، صورت گرفت، اهداف این مرکز در 4 بخش توصیف شد. نخست اینکه در سامسونگ به صورت مشارکتی با تیم های خلاق و با حضور شریک سوم برای برنامه های بازاریابی و فروش همکاری صورت میگیرد. در حوزه های تحقیق و توسعه (R&D) با ارزیابی و شناسایی بهترین ایده ها، بر روی تیم ها سرمایه گذاری می شود. در حالت سوم، سازمانها یا تیم های کوچک در سامسونگ ادغام می شوند تا بتوانند محصولات خود را با برند سامسونگ تولید نمایند. حالت چهارم نیز شتابدهنده می باشد که در شهرهای نیویورک و پالوآلتو دایر می باشد.


بیشتر بخوانید: در چه حوزه هایی می توان از نوآوری باز استفاده نمود؟


کوکاکولا

کوکاکولا همواره و از دهه 1960 جزو نوآورترین شرکت های دنیا بوده است. این نوآوری و خلاقیت در شیوه های تبلیغات و بازاریابی و همچنین توسعه محصول کوکاکولا کاملا مشهود است. در حال حاضر این شرکت از مدل های نوآوری باز استفاده میکند تا بتواند مشتریان خود را با کارآفرینان و تیم های خلاق وصل کند. از این طریق می‌تواند ایده ها را بر اساس نیاز و سلایق مشتریان ارزیابی کند. برنامه شتابدهی کوکاکولا در شهرهای مختلف دنیا به منظور کمک به تیم های خلاقی است تا بتوانند ایده های نوآورانه ای به منظور ایجاد و توسعه برندی شاد از کوکاکولا، طراحی و اجرا کنند.

کوکاکولا یکی از شرکت های موفق در نوآوری باز

کوکاکولا همچنین برای توسعه محصول از نوآوری باز استفاده میکند. برنامه ی «دستگاه اسپری آزاد» به تمامی افراد در سراسر دنیا اجازه می‌دهد تا طعم موردنظر خود را برای محصولات کوکاکولا ایجاد کنند. این طعم سپس در دستگاه ذخیره می‌شود و سایر افراد استفاده کننده از دستگاه می‌توانند نظر خود را در مورد آن طعم به‌خصوص اعلام کنند. در این مدل، نظر و سلیقه مشتری در مرکز توسعه محصول قرار دارد و اجازه می‌دهد تمام کاربران بتوانند نظرات خود را در مورد ایده های جدید بیان کنند تا بدین ترتیب محصول انتخاب شود که بهترین انطباق را با ضائقه مشتریان دارد.


بیشتر بخوانید: چگونه سازمان ها با استفاده از نوآوری باز مسایل خود را حل میکنند؟


لگو (LEGO)

در اوایل دهه 1990 لگو با مشکل کاهش شدید فروش و سود روبه‌رو شد. در همین زمان تغییری مهم در برنامه های استراتژیک شرکت رخ داد تا بتواند مسیر درآمدزایی و سودآوری شرکت را تغییر دهد. در استراتژی جدید سعی شد تا در فعالیت های خلاقانه و مدیریتی بر مشتری تمرکز بیشتر صورت بگیرد. بدین ترتیب لگو با همکاری یک پلتفرم نوآوری باز، شرایطی را فراهم کرد تا بتواند بهترین ایده ها را با بیشترین نظرات مثبت استخراج کرده و سپس آنها را تولید و روانه بازار کند.

لگو، یکی از شرکت های موفق در نوآوری باز

در سایت «ایده های لگو» هر کاربر میتواند مجموعه لگوهای موردعلاقه خود را با استفاده از نمونه های موجود ایجاد کند یا حتی با استفاده از نرم افزارهای آنلاین سه بعدی، لگوی خاص خود را بسازد. سپس سایر کاربران میتوانند در خصوص لگو های ساخته شده نظر بدهند یا از آنها برای ساخت لگوهای خود الگو بگیرند. بدین ترتیب لگو میتواند محبوب ترین نمونه های لگو را از طریق پلتفرم نوآوری باز شناسایی کرده و برای تولید آنها اقدام نماید.


بیشتر بخوانید: مزیت های نوآوری باز (اینفوگرافی)


به صورت کلی نوآوری باز کمک می کند تا شرکت ها بتوانند مزیت رقابت ایجاد کرده و آن را حفظ نمایند. از دیگر مزیت های نوآوری باز، حل مشکلات و مسایل فنی سازمان با ریسک و هزینه کمتر می باشد. نمونه های ذکر شده نشان می‌دهد چطور شرکت های بزرگ و موفقی در دنیا توانسته اند با استفاده از مدل ها و پلتفرم های نوآوری باز سهم بازار خود را گسترش داده و همواره به عنوان پیشرو در بازار خود محسوب شوند.