پرابلم، مدیریت نوآوری را برای شرکتها، ساده میکند!

توسط شهریور 12, 1396 مهر 13ام, 1398 بلاگ, دسته‌بندی نشده

چالش نوآوری برای سازمانها، مساله ی تازه ای نیست. ماندن در رقابت، حفظ بازار یا مزیت رقابتی و همچنین ورود به بازار تازه میتواند از جمله دلایلی باشد که کسب وکارها ناچارند به نوآوری روی بیاورند. از آنجایی که تنها داشتن ایده های ناب یا خلاقانه نمیتواند ضامن موفقیت شود، لازم است فرآیندی ایجاد گردد تا بر روند اجرای پروژه های نوآورانه نظارت کند. به مجموعه این فرآیندها مدیریت نوآوری گفته میشود. مدیریت نوآوری با استفاده از روش های نظام مند میتواند باعث کاهش ریسک سرمایه گذاری برای سازمانها شود و احتمال رسیدن به بهترین ایده با توجه به نیازهای سازمان را افزایش میدهد.

مدیریت نوآوری

قیف نوآوری، روشی برای مدیریت ایده های نوآورانه

مدل های زیادی برای مدیریت نوآوری در سطوح مختلف سازمان وجود دارد، یکی از این مدلها، قیف نوآوری می باشد. در این مدل طی انجام فرآیند منظمی ابتدا به جستوجوی ایده ها پرداخته میشود. سپس ایده ها بر اساس نیاز سازمان و بررسی امکان اجرایی شدن آنها بررسی و غربالگری میشوند. خروجی این مرحله، تعدادی ایده می باشد که قابلیت برطرف کردن نیاز سازمان را دارند و همچنین سازمان میتواند آنها را اجرایی نماید. در گام بعد لازم است تا بر اساس معیارهای مشخص، ایده ها آنالیز شده و بهترین ایده انتخاب شود. شاید بتواند گفت این مرحله، سخت‌ترین و حساس‌ترین مرحله در هر مدل مدیریت نوآوری می باشد. معیارهای تعریف شده باید کاملا روشن و در راستای اهداف سازمان باشد؛ همچنین لازم است که معیارها قابل اندازه گیری باشند تا بتواند بین ایده های خوب و بد تمایز ایجاد نماید. پس از طی این گام ممکن است بین یک تا سه ایده انتخاب شود. اکنون لازم است تا این ایده ها اجرا شوند. و بازخوردهای لازم جهت اصلاح و یا تکمیل آن به صورت مداوم به مدیران ارشد سازمان و یا مسئول پروژه اعلام گردد.

قیف فروش، یکی از مدل های مدیریت نوآوری

همانطور که در تصویر بالا مشخص است، در هر مرحله از قیف، نوعی غربالگری و انتخاب بهترین گزینه ها وجود دارد. از نکات منفی این روش دقیقا همین است!! ایده هایی که امتیاز کافی در مرحله ای کسب نکرده باشند، به فاز بعدی وارد نمیشوند. چه بسا با ایجاد تغییری کوچک در یک ایده، تغییری بزرگی در نتیجه آن ایجاد گردد. از طرفی، جمع آوری ایده از درون سازمان هم الزاما نمیتواند رسیدن به بهترین نتیجه را تضمین کند. به خصوص در دوران کنونی که گستردگی اطلاعات باعث شده هر فردی بتواند دانش و مهارت لازم برای حل بزرگترین مسایل در سازمان ها را داشته باشد.

نوآوری باز به کمک مدیریت نوآوری می آید.

مطرح شدن مفهوم نوآوری باز توسط هنری چسبرو باعث شد، مدیریت نوآوری با دنیای تازه ای از ایده ها و روش های نوین روبرو شود. به این ترتیب که جستوجو ایده ها دیگر محدود به داخل سازمان نبوده و هر شخصی در خارج از سازمان نیز میتواند برای حل مشکلات مطرح شده، ایده ی خود را به سازمان ارائه دهد.(اگر میخواهید در مورد نوآوری باز بیشتر بدانید اینجا را کلیک کنید.) در چنین حالتی استفاده از روش های مدیریت نوآوری به ویژه قیف نوآوری برای سازمان ضروری به نظر میرسد. بررسی مطابقت با نیازها و امکان اجرایی بودن ایده و همچنین مقایسه معیارمند ایده ها یک چالش بزرگ برای سازمانها خواهد بود. در طرف مقابل، متخصصین و صاحبان ایده نیز باید مطمئن شوند مالکیت فکری آنها رعایت شده و بخشی از سود حاصل از اجرای پروژه را دریافت خواهند کرد.

( همچنین بخوانید: چگونه سازمانها با نوآوری باز، مشکلات خود را حل می‌کنند؟)

نوآوری باز

پرابلم، بستری برای نوآوری باز

استارتاپ پرابلم با درک چنین نیازی در سطح کشور اقدام به ایجاد بستری کرده است تا بتواند مدیریت نوآوری را برای سازمانها ساده تر و کم ریسکتر کرده و از طرف دیگر با رعایت مالکیت فکری ایده پردازان، از حقوق آنان دفاع کند. بدین ترتیب با تعریف مساله و ایجاد یک مسابقه به منظور حل آن، از مختصصین دعوت میشود تا راهکارهای خود را ارائه داده و با ایجاد جایزه های مادی و معنوی، مشوق های لازم برای افراد تعیین می گردد. همچنین، از دیگر ویژگی های پرابلم، داوری شفاف و معیارمند است که بتواند بهترین ایده را با توجه به نیازهای سازمان پیدا کرده و برای اجرا از حقوق هر دو طرف حمایت کند.